Rumplyft

Ett stort steg mot ny självkänsla

Rumplyft

RUMPLYFTET - STEG FÖR STEG

Efter att du konsulterat oss och noga tänkt igenom ditt ingrepp så börjar behandlingen.

Om ditt rumplyft görs genom förflyttning av fett så tas fettet genom en sugning redan vid första besöket. Fettet plockas i de flesta fall från magen. En del av det fettet injiceras direkt i rumpan och resten sparas för en påföljande behandling. Eftersom fettet delvis tas upp av kroppen så behöver man göra upprepade behandlingar. Dessa påföljande behandlingar sker i vanliga fall var sjätte vecka. Dessa efterföljande ingrepp innebär ingen extra kostnad för kunden och tar bara ett par minuter per gång i vanliga fall.

Behandling vid rumpimplantat

En operation där man placerar in implantat tar i normala fall två timmar att utföra. Patienten sövs och därefter lägger kirurgen ett 5-7 centimeter långt snitt mellan skinkorna. Detta snitt gör att muskeln gluteus maximus lyfts och därmed skapas en ficka. Där placeras sedan implantatet in. Samma procedur genomförs sedan i den andra skinkan. 

Kirurgen syr sedan ihop snitten, men först har han naturligtvis kontrollerat att de sitter rätt och allt ser naturligt och symmetriskt ut. Stygnen som används är av en typ som inte behöver tas bort, de försvinner av sig själva. Efter operationen så läggs området om för att patienten inte ska drabbas av svullnad eller några andra obehag. I de flesta fall kan patienten lämna kliniken mindre än en timme efter operationen.

Återhämtningstider för behandlingarna

Efter en fettinjektion är det viktigt att patienten inte sitter ned alls de fem närmaste dagarna efter ingreppet. Om man sitter ner kan nämligen fettet flyttas från det utvalda området eller tas upp av kroppen i en inte önskvärd omfattning. Några större risker eller efterverkningar har annars inte en fettinjektion, man kan dock känna ett visst obehag och det kan bli lite svullet på rumpan.

Rumpan är en del av kroppen som påverkas mycket när vi rör på oss. Därför är det vanligare att patienterna känner smärta efter ingreppet jämfört med andra typer av plastikkirurgiska ingrepp. Det brukar ta mellan fem dagar och en dryg vecka innan en patient kan röra sig, sitta och gå utan smärta eller obehag.

Snabb återgång till vanligt liv

Vi rekommenderar att man får hjälp de första nätterna, då det är vanligt att man kan drabbas av smärta och obehag. Efter ett par dagar tas bandaget bort och då kan man börja leva mera normalt igen och ta dig en efterlängtad dusch. När bandaget är borta kan man omedelbart se hur ingreppet har påverkat bakdelens utseende. När det har gått ett par månader kommer dessutom rumpans muskler ha anpassat sig till implantaten, och det kommer då att se helt naturligt ut.

Sedan är det inte lång tid innan patienten kan återgå till ett helt normalt liv och ta sig ut och springa, simma och cykla. Fyra veckor brukar de ta, och efter ett halvår så känner patienten inte av implantaten längre. Vid det laget har implantaten helt enkelt blivit en del av kroppen på riktigt.

 

Här kan våra plastikkirurger hjälpa dig att lyfta fram din bak!