Rumplyft

Ett stort steg mot ny självkänsla

Rumplyft

Rumplyftet - Steg för steg

Efter att du konsulterat oss och efter att du har tänkt igenom ditt ingrepp, påbörjar vi behandlingen som ger din rumpa ett riktigt lyft. Du skrivs in i vår fräscha och ljusa klinik på Strandvägen. Tillsammans går vi igenom hur ingreppet kommer att fortlöpa. Du kan alltid ställa frågor om du känner dig det minsta osäker om någon detalj i behandlingen. Vi finns där för dig och gör vårt yttersta för att du ska må bra genom hela behandlingen.

Om ditt rumplyft görs genom förflyttning av ditt eget kroppsfett tar vi det från dina egna kroppsdepåer med hjälp av en första fettsugning. I de flesta fall tas det från magen och höften och injiceras direkt i rumpan. Eftersom ditt eget kroppsfett delvis tas upp av resten av kroppen, behöver man göra upprepade behandlingar. Dessa behandlingar sker i vanliga fall var sjätte vecka. Dessa ingrepp innebär ingen extra kostnad för dig och tar oftast bara ett par minuter per gång.

Behandling vid rumpimplantat

En operation där man placerar ett implantat i rumpan tar i normala fall två timmar att utföra.Du som patient sövs ner. Någon av våra duktiga kirurger lägger sedan ett 5-7 centimeter långt snitt mellan skinkorna. Detta snitt gör att muskeln gluteus maximus lyfts och därmed skapas en ficka. Där placeras sedan implantatet in. Samma procedur genomförs sedan i den andra skinkan. 

Kirurgen syr sedan ihop snitten, men först efter att han, eller hon, har kontrollerat att de sitter rätt och att allt ser naturligt och symmetriskt ut. Stygnen som sedan används är av en typ som inte behöver tas bort. De försvinner av sig självt. Efter operationen lägger en sjuksköterska om området, där snittet har gjorts, för att du som patient inte ska få någon svullnad eller obehag. I de allra flesta fall kan patienten lämna kliniken inom mindre än en timme efter operationen.

Återhämtningstider för behandlingarna

Efter en fettinjektion är det viktigt att patienten inte sitter ned alls de närmaste fem dagarna efter ingreppet. Om man sitter ner kan nämligen fettet flyttas från det utvalda området eller tas upp av kroppen på ett sätt som inte är önskvärt. Några större risker eller efterverkningar har annars inte en fettinjektion, man kan dock känna ett visst obehag och det kan bli lite svullet på rumpan.

Rumpan är en del av kroppen som påverkas mycket när vi rör på oss. Därför är det vanligare att patienterna känner smärta efter ingreppet jämfört med andra typer av plastikkirurgiska ingrepp. Det brukar ta mellan fem dagar och en dryg vecka innan en patient kan röra sig, sitta och gå utan smärta eller obehag. Vi rekommenderar därför att man bokar in några dagars ledighet om man har möjlighet till detta för att kunna ligga ner och vila utan att anstränga sätesmuskulaturen för mycket.

Snabb återgång till vanligt liv

Vi rekommenderar att du får hjälp de första nätterna, då det är vanligt att drabbas av smärta eller obehag. Efter ett par dagar tas bandaget bort och då kan du leva mera normalt igen och ta dig en efterlängtad dusch. När bandaget är borta kan vi sedan se hur ingreppet har påverkat bakdelens utseende. När det har gått ett par månader kommer dessutom rumpans muskler ha anpassat sig till implantaten, och de kommer då att se helt naturliga ut.

Sedan är det inte lång tid innan du kan leva ett helt normalt liv och träna på nytt; springa, simma och cykla. Fyra veckor brukar det ta för kroppen att återhämta sig tillräckligt för att återgå till normal aktivitetsnivå. Efter ett halvår brukar patienten inte känna av implantaten längre. Vid det laget har implantaten helt enkelt blivit en del av kroppen.

Brazilian Buttlift

Ett Brazilian Butt Lift är en procedur där man tar patientens eget fett, vanligen från mage, "kärlekshandtag" eller lårens in- eller utsida för att förbättra rumpans storlek och form. Med hjälp av fettsugning tar man fettet från platser på kroppen där man inte önskar ha dem, renar det och injicerar det sedan i skinkorna. Det är ett relativt enkelt förfarande som kan utföras under lokalbedövning.

Rengöringen av fettet utförs med Cytori-metoden där man avlägsnar död vävnad och döda fettceller. Därefter rengörs och centrifugeras fettet som ska användas innan detta sprutas in i olika skikt i sätet för att skapa form och volym.

Det är viktigt att man tar det överflödiga fettet från passande ställen såsom från nedre delen av  ryggen, sidorna av magen och låren för att få ett proportionerligt utseende efter att man har format rumpan med hjälp av det kroppegna fettet. Kontrasten mellan rumpan och områden kring den blir helt enkelt mer påtaglig om fettet först tas från dessa platser. En skulpterad mage och rygg understödjer din rumpas nya utseende.

I de fall då patienten inte har tillräckligt med egen fettvävnad använder vi oss av ett implantat och därefter kan vi transplantera fett som täcker in och kamouflerar implantatet så att slutresultatet blir naturligt.

Är du en bra kandidat för ett Brazilian Butt Lift?

För att detta ingrepp ska bli så bra som möjligt bör du som patient, vara fullt frisk. Det är också bra att ha rimliga förväntningar på resultatet. Du bör inte röka, bör inte ta blodförtunnande mediciner och vara medveten om hur operationen går till och räkna med en viss konvalescenstid. Tänk på att du kommer att behöva både vård och vila efter en behandling. Man bör inte göra  denna typ av ingrepp om du inte är medveten om att det innebär en ganska stor förändring av ditt liv under läkningstiden.

Återhämtningstiden efter ingreppet är minst tre veckor då du bör avstå från hård träning och andra påfrestningar som berör det opererade området. Under de första 10 dagarna får du antibiotika för att undvika infektioner senare. Under de två första veckorna måste du undvika att sitta på hårda underlag för att förhindra att det fett som sprutats in rör sig till andra delar av kroppen vilket kan leda till missformningar senare.

Inför varje operation är det viktigt att ha en personlig kontakt med din kirurg. Därför rekommenderar vi att du ringer kliniken på 08-667 08 00 för att boka en konsultation. Då får du all nödvändig information om ingreppet. Du informerar om ditt hälsotillstånd, tidigare sjukdomar och eventuellta operationer och om de mediciner som du tar i nuläget. Om du tar eventuella kosttillskott, om du röker och, eller har några allergier. Vi kommer att utvärdera vilken metod (enbart fett, enbart implantat eller båda) som passar bäst för dig bäst utifrån dina förutsättningar. Sedan brukar man fundera igenom allt under 1 till 3 veckor. Sedan bokar vi in din operation.

Här kan våra plastikkirurger hjälpa dig att lyfta fram din bak!